Vrouwenkoor

DAVINA

Dirigent

Gerard Legeland

Gerard (1962) is werkzaam als dirigent, klassiek geschoold zanger, zangpedagoog, korencoach en operadeskundige. Behalve van Davina is hij dirigent van een Utrechts koor: Furore. Regelmatig geeft hij workshops aan koren op het gebied van stemvorming, presentatie en interpretatie. Binnen zijn aanpak is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de zangstem, maar expressie en zangplezier staan ook hoog in het vaandel.

Zanglessen geeft hij in zijn zangstudio in Beusichem, zowel privé- als groepslessen. Door het jaar heen organiseert hij in de kerk van Beusichem weekendcursussen. Gevorderde amateurzangers worden gecoacht in de afwerking en interpretatie van solostukken en duetten, begeleid door een professioneel pianist.

In de theaters verzorgt hij inleidingen bij en cursussen over opera.

Op de planken staat hij met Pocket Opera: samen met de sopraan Esther Putter, bariton Mitchell Sandler en pianist Caecilia Boschman maakt hij operavoorstellingen voor de kleine zaal. Zie www.pocketopera.nl

Zomers organiseert hij met de pianiste Caecilia Boschman zangweken in Zuid Frankrijk en Beusichem.

Regelmatig volgt hij workshops en studiedagen om zijn vakkennis op peil te houden. Als dirigent wordt hij gecoacht door Jos Vermunt.

Voor meer informatie: http://www.zingzang.nl