Vrouwenkoor

DAVINA

Repertoire

Ons repertoire bevat wereldmuziek uit veel Europese landen, alsook liederen uit Oost-Europa. Daarnaast zingen wij licht klassiek werk van Middeleeuws tot muziek van hedendaagse componisten.
Onze concerten hebben meestal een thema zoals bijvoorbeeld ‘Liefde’ en ‘Water’. Op 7 juli 2018 hebben wij, samen met veel belangstellenden, ons 15-jarig jubileum gevierd  in onze ‘eigen’ Martinuskerk in Rijswijk. De naam van het concert was heel toepasselijk: ‘Een reis door de tijd’.
Na onze succesvolle kerstuitvoeringen op 10 en 18 december 2022 in respectievelijk Driebergen (samen met het Stichts mannenkoor) en Rijswijk (samen met CKK: Culemborgs Kamerkoor) en de begeleiding van de kerstnachtdienst in de Martinuskerk, zijn er in 2023 door omstandigheden geen concerten gegeven.
In 2023 bestond ons koor 20 jaar en dat jubileumconcert hebben we op 21 januari dit jaar alsnog uitgevoerd. Vooral de liederen die we samen met sopraan Esther Putter en Evening Rise, een vierstemmig lied dat we met het publiek zongen, waren een groot succes en werden zeer gewaardeerd.  Ook dit concert vond plaats in de Martinuskerk in Rijswijk.
Op 2 juni 2024 sluiten wij voor de zomervakantie af met een workshop voor het werven van nieuwe leden (vooral alten!) en aansluitend  geven we een klein concertje in onze kerk in Rijswijk. Tussendoor eten we een kopje soep met de aanwezigen van de workshop die willen blijven. De tijden van aanvang staan onder het kopje ‘Optreden’ op de website.
Er staat nog een concert op de planning in oktober 2024, samen met een ander koor. Zodra we weten of het doorgaat en de datum bekend is, zal dit op de website worden vermeld.
 
Het koor Davina zingt voor u een fragment uit:

(klik op de driehoek om de muziek te starten en stoppen)
 
 
De liederen die we nu aan het repeteren zijn bijvoorbeeld:
* Aujourd’hui je chanterai van Marie-Therese Robin
* La Rosa enflorece, traditioneel een Sephardic lied, bewerkt door JC Grootes
* My love dwelt in een Northern Land van Edward Elgar
* The long day closes van Arthur Sullivan met tekst van Fothergill Chorley
* Da pacem van Charles Gounod
* Agur jaunak, Baskisch volkslied van Javier Busto
* Intrada a cappella anoniem uit 1700, bewerkt door Henry O. Millsby
* Java Jive, muziek van Ben Oakland met tekst van Milton Prake
* Kyrie, hedendaagse muziek van Hugo Hamarstrom