Vrouwenkoor

DAVINA

Repertoire

Ons repertoire bevat wereldmuziek uit veel Europese landen, alsook liederen uit Oost-Europa. Daarnaast zingen wij licht klassiek werk van Middeleeuws tot muziek van hedendaagse componisten.
Onze concerten hebben meestal een thema zoals bijvoorbeeld ‘Liefde’ en ‘Water’. Op 7 juli 2018 hebben wij, samen met veel belangstellenden, ons 15-jarig jubileum gevierd  in onze ‘eigen’ Martinuskerk in Rijswijk. De naam van het concert was heel toepasselijk: ‘Een reis door de tijd’.
Na onze succesvolle kerstuitvoeringen op 10 en 18 december 2022 in respectievelijk Driebergen (samen met het Stichts mannenkoor) en Rijswijk (samen met CKK: Culemborgs Kamerkoor) en de begeleiding van de kerstnachtdienst in de Martinuskerk, zijn we nu met veel animo weer aan het studeren voor het jubileumconcert, dat op zondag 21 januari 2024 plaatsvindt. (Door omstandigheden is het concert een half jaar uitgesteld, ons 20-jarig jubileum is eigenlijk dit jaar, 2023.) Ook dit concert vindt plaats in de Martinuskerk in Rijswijk.
We begeleiden daar dit jaar op zondag 26 november de Gedenkdienst. De actuele tijden worden genoemd onder het kopje ‘Optredens’ op onze website.
 
Het koor Davina zingt voor u een fragment uit:

(klik op de driehoek om de muziek te starten en stoppen)
 
 
De liederen die we nu aan het repeteren zijn bijvoorbeeld:
* Aujourd’hui je chanterai van Marie-Therese Robin
* La Rosa enflorece, traditioneel een Sephardic lied, bewerkt door JC Grootes
* My love dwelt in een Northern Land van Edward Elgar
* The long day closes van Arthur Sullivan met tekst van Fothergill Chorley
* Da pacem van Charles Gounod
* Agur jaunak, Baskisch volkslied van Javier Busto
* Intrada a cappella anoniem uit 1700, bewerkt door Henry O. Millsby
* Java Jive, muziek van Ben Oakland met tekst van Milton Prake
* Kyrie, hedendaagse muziek van Hugo Hamarstrom